Fake trip

   
Titel:Fake trip
Auteur:Margje Woodrow
Verschenen:2020
Uitgeverij:Uitgeverij De Fontein
Niveau:
Thema'sAndere plaatsen, andere tijden
De adolescent
Eenzaamheid
Liefde
Misdaad
Ouders en Kinderen
School
Pagina's:283
Blurb:Een schooltrip naar Barcelona voor de vierdeklassers, op papier heel aantrekkelijk. Maar de realiteit is anders: een ernstig ongeluk, onsmakelijke filmpjes, bedreigingen en knallende ruzies…
Eerste zin:De stekende pijn in mijn schouder is niet te doen. Het trekt door naar mijn nek. Bij elke beweging verkramp ik. Zweet prikt in mijn oksels. Barcelona? Vier dagen lang? Ik had me ziek moeten melden.

Samenvatting

Leerlingen van vmbo-4, havo-4 en vwo-4 gaan vier dagen naar Barcelona. Wat een ontspannen trip had moeten zijn, wordt een aaneenschakeling van ellende: een dronken leerling krijgt een ongeluk, er gaan dubieuze filmpjes rond van de begeleidende leraar en van leerlingen, het ene conflict volgt op het andere. En dan is er ook nog een leerling met een heftig plan…


Biografie auteur

Margje Woodrow (*1975) was tot 2015 lerares op basisscholen in Tilburg. In 2013 debuteerde zij met de jeugdthriller ‘Examendeal’. Inmiddels heeft ze al zeven titels op haar naam, waarvan er twee werden genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury.


Tip:

Sophie Jansen ‘Volg mij’

Twee leerlingen komen in grote problemen o.a. door activiteiten van anderen op social media

 

Mel Wallis de Vries ‘Pijn’

Een spannend verhaal over de moord op vier meisjes in Amsterdam; de moordenaar zet de laatste ogenblikken van zijn slachtoffers op snapchat..