Familieopstelling

   
Titel:Familieopstelling
Auteur:Kluun
Verschenen:2020
Uitgeverij:Lebowski
Niveau:
Thema'sEenzaamheid
Kunst en Kunstenaar
Liefde
Op zoek naar je wortels
Ouders en Kinderen
School
Ziekte en dood
Familie
Berust op werkelijkheid
Pagina's:349
Blurb:Een man die al heel wat relaties met vrouwen heeft beƫindigd, wordt voor het eerst van zijn leven zelf gedumpt door een vrouw. Dat is de aanleiding om eens kritisch naar zichzelf en zijn leven tot dan toe te gaan kijken. En dat wordt pijnlijk..
Eerste zin:Het is al licht als ik wakker word. Maud ligt niet naast me, maar zit in een witte Soho-badjas aan het tafeltje bij het raam. Met twee handen houdt ze een kop koffie vast. Ze staart naar buiten. 'Hoi,' gaap ik. 'Ben je al lang wakker?'

Samenvatting

Stijn, hoofdpersoon uit het schokkende boek ‘Komt een vrouw bij de dokter’ (vrouw gaat sterven aan kanker, man gaat vreemd!) constateert zo’n kleine twintig jaar na de dood van zijn vrouw, dat hij van zijn leven een puinhoop aan het maken is / gemaakt heeft. Hij wordt – voor het eerst in zijn leven – gedumpt door een vrouw, zijn moeder takelt af, zijn beste vriend heeft hij verraden. Maar het is nooit te laat om een herstart te maken, toch?


Biografie auteur

Kluun, pseudoniem van Raymond van de Klundert (*1964 Tilburg) is schrijver. Hij was een succesvol zakenman tot zijn vrouw ziek werd en stierf aan kanker. Over hun reacties op wat ze meemaakten na het ontdekken van het kankergezwel schreef hij het uitermate goed verkochte boek ‘Komt een vrouw bij de dokter’ (2003). De recensies in Nederland waren ronduit slecht, maar het boek werd de best verkochte debuutroman ooit. En in het buitenland was men aanzienlijk positiever in de recensies.

Sindsdien heeft hij nog een aantal boeken geschreven, waaronder ‘De weduwnaar’, net als ‘Familieopstelling’ met Stijn van Diepen als hoofdpersoon, dus ook weer min of meer autobiografisch.


Tip:

Kluun ‘Komt een vrouw bij de dokter’

Het eerste ook min of meer autobiografische boek van Kluun over de ziekte en dood van de vrouw van zijn ‘alter ego’ Stijn van Diepen.

 

Stephan Enter ‘Compassie’

Een roman over een man die problemen heeft met zijn seksualiteit en problemen krijgt met een op het oog ideale relatie.