Fuzzie

   
Titel:Fuzzie
Auteur:Hanna Bervoets
Verschenen:2017
Uitgeverij:Atlas Contact
Niveau:
Thema'sEenzaamheid
Liefde
Pagina's:286
Blurb:Ieder mens heeft behoefte aan aandacht, aan genegenheid van een ander mens… Of mag die aandacht, die genegenheid ook van een voorwerp komen?
Eerste zin:Hé jij, ben je daar eindelijk? Ik ben zo blij dat jij mij gekozen hebt. Hoewel ik nog maar net in je handen lig heb ik het gevoel dat ik je al heel lang ken. Mag ik zeggen dat je mooi bent?

Samenvatting

Vier mensen van verschillende leeftijd, die teleurgesteld zijn in de liefde en verlangen naar genegenheid, krijgen die ineens van een intrigerend pluizen bolletje, dat aan hen vragen stelt die een heleboel losmaken in hun leven. Een opmerkelijk verhaal,  dat je aan het denken zet, al was het alleen maar omdat die vragen naar alle waarschijnlijkheid bij iedereen wel  iets in beweging brengen en je laten graven in je al dan niet bewuste opvattingen over liefde, en verlangen en gemis. Wees gewaarschuwd: dit boek laat je niet los!


Biografie auteur

Hanna Bervoets (*1984 Amsterdam) studeerde Media en Cultuur, en Journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie begon ze al met schrijven voor tijdschriften en kranten als NRC.next  en De Volkskrant. Ze debuteerde als romanschrijfster in 2009 met ‘Of Hoe Waarom’, werd al een beetje bekend dankzij ‘Lieve Céline’, een roman over een ondernemend, verstandelijk beperkt meisje, maar brak door na romans als ‘Alles wat er was’ (2013), ‘Efter’ (2014) en ‘Ivanov’ (2016) Al haar romans kenmerken zich door een steeds weer andere, verrassende invalshoek. Ze kreeg al een aantal literaire prijzen.

 

 


Tip:

Hanna Bervoets  'Efter'

In de nabije toekomst wordt 'verliefdheid' als een ziekte gezien, waartegen een medicijn ontwikkeld wordt, wat dramatische gevolgen heeft...

 

Hanna Bervoets  'Ivanov' 

In navolging van de Russische wetenschapper Ivanov voert een vrouw in de Verenigde Staten opmerkelijke experimenten uit op mensen.