Het aanbidden van Louis Claus

   
Titel:Het aanbidden van Louis Claus
Auteur:Helena Hoogenkamp
Verschenen:2021
Uitgeverij:De Bezige Bij
Niveau:
Thema'sDe adolescent
Eenzaamheid
Kunst en Kunstenaar
Liefde
Ouders en Kinderen
Rebellie
School
Ziekte en dood
Pagina's:211
Blurb:Hoe is het als je het gevoel hebt dat niemand ├ęcht aandacht voor je heeft?
Eerste zin:Het werd zomer en ik knipte mijn broek af. Louis Claus kwam naar school in een clownspak, met rode en groene ruiten en een slappe vlinderstrik die de witte kraag bijeenhield.

Samenvatting

Carla is op de middelbare school wég van klasgenoot Louis Claus, is meer bij hem te vinden dan thuis. Vijftien jaar later loopt ze hem weer tegen het lijf en is voelt zich weer hevig aangetrokken tot hem, als een mot door een vlam. Maar dat type aantrekking kan voor de betrokkenen heel vervelende gevolgen hebben….


Biografie auteur

Helena Hoogenkamp (*1986) schreef tien toneelstukken en droeg poëzie voor op Lowlands, de Parade en Oerol. Ze schrijft o.a. voor de VPRO Gids. In 2015 verscheen haar novelle Kleine zeemeermin, per ongeluk dood bij Wintertuin Uitgeverij. Het aanbidden van Louis Claus is haar debuutroman.

 

 


Tip:

Justine Le Clerq ‘De roemlozen’

Een jonge vrouw probeert los te komen van haar verleden en te slagen als schrijfster, maar erg veel succes heeft ze daar nog niet mee.

Esther Gerritsen ‘Dorst’

Een dochter trekt, als ze hoort dat haar moeder nog maar kort te leven heeft, bij haar in. Voor beiden is dat een hele opgave.