Het Koninklijk Huis

   
Titel:Het Koninklijk Huis
Auteur:Herman Koch
Verschenen:2022
Uitgeverij:Ambo Anthos
Niveau:
Thema'sEenzaamheid
Humor
Kunst en Kunstenaar
Liefde
Misdaad
Ouders en Kinderen
Psychische gestoordheid
School
Ziekte en dood
Familie
Pagina's:253
Blurb: Koning Hendrik heeft problemen, twijfels, over zijn relatie met de knappe koningin Margarita, over de toekomst van hun dochter prinses Vera, over de leegte in zijn leven.
Eerste zin:Dit is geen reconstructie, daarvoor vallen er te veel gaten in de werkelijkheid. Waar de feiten het lieten afweten, is de hulp ingeroepen van de verbeelding. Veel van de hier besproken gebeurtenissen zijn inmiddels door diezelfde werkelijkheid ingehaald.

Samenvatting

In dit ´modern koningsdrama´ blijkt het ogenschijnlijk saaie koningspaar Hendrik / Margarita toch een stuk minder saai dan men altijd aannam; en de overige leden van de familie leveren ook boeiende gespreksstof op. Schokkende gebeurtenissen volgen elkaar in hoog tempo op in dit opmerkelijke verhaal.


Biografie auteur

Herman Koch (*1953) debuteerde in 1989 met de roman 'Red ons, Maria Montanelli', waarin hij zijn cynische kijk op leraren fraai demonstreerde. Hij brak door met 'Het diner' (2009), een roman over de vraag hoe ver ouders gaan om hun kinderen te beschermen. Het boek werd in 37 talen vertaald, en verfilmd. Al zijn boeken zijn  verkoopsuccessen.


Tip:

Herman Koch ‘Red ons Maria Montanelli’

Een jongen rebelleert tegen het in zijn ogen slappe schoolsysteem.

 

Herman Koch ‘Het diner’

Twee ouderparen komen voor een probleem te staan als blijkt dat hun kinderen zich ernstig hebben misdragen.