Ik kom hier nog op terug

   
Titel:Ik kom hier nog op terug
Auteur:Rob van Essen
Verschenen:2023
Uitgeverij:Atlas Contact
Niveau:
Thema'sAndere plaatsen, andere tijden
De adolescent
Eenzaamheid
Humor
Misdaad
Ouders en Kinderen
Pagina's:400
Blurb:Zou het niet heerlijk zijn om terug in de tijd te kunnen gaan om je fouten te herstellen, stommiteiten ongedaan te maken? In fictie kan dat!
Eerste zin:Een man schildert het hek van een brug. Preciezer gezegd: het stalen hekwerk langs de fietspaden van die brug. Eigenlijk gaat het om twee bruggen die in elkaars verlengde over het IJ liggen, de Amsterdamsebrug en de Schellingwouderbrug.

Samenvatting

Rob, mislukt als filosofiestudent, komt in contact met een oud-studiegenoot die hem een verrassend aanbod doet: hij mag teruggaan in de tijd om iets waarover hij spijt heeft, in orde te maken. Na aanvankelijke twijfel gaat Rob op dat voorstel in, en dan ontwikkelt zich een opmerkelijk proces waarin hij nogal wat zaken overhoop haalt en ze vervolgens alsnog op een rijtje tracht te krijgen. Een humoristisch, fantasierijk verhaal, met een pijnlijke kern, dat je aan het denken zet!


Biografie auteur

Rob van Essen   (*1963  Amstelveen)  is schrijver, vertaler, recensent bij NRC. Hij debuteerde als schrijver in 1996 en bracht sindsdien zo’n tien boeken uit, die wel de aandacht trokken van literaire jury’s maar nooit een groot publiek kregen. Dat veranderde dankzij ‘De goede zoon’, zijn roman uit 2018, die de Librisprijs won. Van Essen heeft een relatie met de schrijfster Lize Spit.


Tip:

Rob van Essen De goede zoon’

Een verhaal dat zich in de nabije toekomst afspeelt over een man die in opdracht van een geheimzinnige Dienst een merkwaardige opdracht moet uitvoeren.

 

Manon Uphoff ‘Vallen is als vliegen’

Een schokkend, maar erg mooi geschreven verhaal over de verwerking van een levensgroot trauma.