In de mist van Golden Gate Park

   
Titel:In de mist van Golden Gate Park
Auteur:Murat Isik
Verschenen:2024
Uitgeverij:Ambo Anthos
Niveau:
Thema'sAndere plaatsen, andere tijden
De adolescent
Eenzaamheid
Kunst en Kunstenaar
Liefde
Ouders en Kinderen
Psychische gestoordheid
Berust op werkelijkheid
Pagina's:667
Blurb:Een omvangrijk maar meeslepend verhaal over een uitwisselingsstudent, die in de Verenigde Staten zelfstandiger, en vooral zelfverzekerder denkt te kunnen worden.
Eerste zin:De mist kwam uit de baai opzetten en besloop langzaam het victoriaanse huis op Blake Street, drong door de houten kieren naar binnen en bleef in dunne slierten in mijn kamer hangen.

Samenvatting

Metin, een Nederlandse student van Turkse afkomst, vertrekt met een uitwisselingsbeurs naar San Francisco om daar een jaar te gaan studeren. Hij hoopt er vooral volwassener te worden, zelfverzekerder, minder bang en teruggetrokken. Hij ontmoet er zijn grote liefde, maar hun relatie is nogal problematisch, en dan lijkt er zich thuis, in Nederland ook nog eens een familiedrama te ontwikkelen.


Biografie auteur

Murat Isik (*1977 Izmir Turkije) is van Zaza-Turkse afkomst. Hij studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam en aan de San Francisco State University. Hij debuteerde met korte verhalen in 2007, maar brak door met ‘Wees onzichtbaar’, net als dit boek ‘autobio-fictie’, over de jeugd van de hoofdpersoon Metin, in de Bijlmer.

 

 


Tip:

Murat Isik ‘Wees onzichtbaar’

Dit boek gaat vooraf aan ‘In de mist..’: het gaat over de jeugdjaren van Metin.

 

Kader Abdolah ‘De reis van de lege flessen’

Een jonge Perzische student, gevlucht uit zijn vaderland, moet integreren in Nederland