In het oog

   
Titel:In het oog
Auteur:Marijke Schermer
Verschenen:2024
Uitgeverij:Uitgeverij Van Oorschot
Niveau:
Thema'sLiefde
Ouders en Kinderen
Vrouwenstrijd
Pagina's:216
Blurb:Een microbiologe benadert de mensen om haar heen op dezelfde manier als de bacteriën onder haar microscoop: nieuwsgierig, maar vanaf een afstand, én een tikkeltje oneerlijk…
Eerste zin:Vlak voor Bee begon aan haar verhaal waarin ze me onder meer verweet dat ik haar niet zag, zat ik haar juist te bekijken. Uitgerekend die laatste minuten bekeek ik hoe ze met één been over de leuning en één op de vensterbank, scheef in de lelijke stoel zat te lezen.

Samenvatting

Nicola krijgt te horen dat haar onderzoeksvoorstel is afgewezen, en haar partner verlaat haar. Ze wordt gedwongen om eens kritisch te kijken naar zichzelf. Ze is niet te beroerd is om van de gebaande paden en vaste regels af te wijken, en dat leidt tot verrassende inzichten en ontwikkelingen, zowel in haar werk als in de liefde.


Biografie auteur

Marijke Schermer (*1975 Amsterdam) groeide op in Groningen, studeerde aan de Toneelschool Arnhem om actrice te worden, haalde haar diploma maar werd geen actrice. Ze schreef en schrijft toneelstukken en regisseerde toneel. Ze geeft les aan de Schrijversvakschool Amsterdam en aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze debuteerde in 2013 als schrijfster. Met ‘Liefde, als dat het is’ uit 2019 brak ze door bij een groot publiek.

 


Tip:

Marijke Schermer ‘Liefde, als dat het is’

Zes mensen met een soms moeilijke relatie, met heel herkenbare verlangens, angsten, wensen, emoties…

 

Robbert Welagen ‘Raam, sleutel’

Kleine gebeurtenissen hebben soms grote gevolgen; een hand op een knie, een open raam, een dichte deur, een dodelijk ongeluk. En hoe dan verder?