Jij bent van mij

   
Titel:Jij bent van mij
Auteur:Peter Middendorp
Verschenen:2018
Uitgeverij:Prometheus
Niveau:
Thema'sEenzaamheid
Liefde
Misdaad
Ouders en Kinderen
Ziekte en dood
Familie
Berust op werkelijkheid
Pagina's:247
Blurb:Een boer gaat nadat zijn vrouw hem seks geweigerd heeft, gefrustreerd een stuk fietsen in de donkere nacht. En dan komt hij een meisje tegen.
Eerste zin:Ik stond achter op het veld, toe te kijken hoe het linkerbeen van mijn vader door een maaidorser werd opgegeten. Het was zijn eerste eigen maaidorser.

Samenvatting

Tille Storkema, boerenzoon, trouwt met de stille Ada, krijgt twee kinderen, een meisje, Suze,  op wie hij dol is, en een jongen. Als de relatie met zijn vrouw verkilt, komt er een moment dat hij, gefrustreerd rondfietsend door de donkere nacht, ‘even zijn verstand verliest’. De moord op en verkrachting van een meisje schokt het dorp en het hele land. Het leven van Tille gaat weer door: zijn kinderen groeien op, het leven gaat z’n gangetje. En dan, dertien jaar later, is er een DNA-match.


Biografie auteur

Peter Middendorp (*1971 Emmen) is schrijver en journalist. Hij werd twee keer van school gestuurd en ging werken, maar keerde later toch terug naar het vwo. Hij studeerde geschiedenis en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij schreef voor HP/De Tijd en De Volkskrant. Als schrijver werd hij bekend door ‘Vertrouwd voordelig’, over zijn jeugd als zoon van een Blokkerwinkelier in Emmen.


Tip:

Peter Middendorp  ‘Vertrouwd voordelig’

Een roman over een jongen die niet wil deugen; als zoon van de eigenaar van een Blokkerfiliaal in Emmen ontwikkelt hij een kritische kijk op zijn medemensen in Drenthe.

Toine Heijmans   ‘Op zee’

Een roman (ook van een columnist van De Volkskrant) over een merkwaardige relatie tussen een vader en zijn dochtertje