Julia en mijn broer en ik

   
Titel:Julia en mijn broer en ik
Auteur:Herman van de Wijdeven
Verschenen:2023
Uitgeverij:Querido
Niveau:
Thema'sDe adolescent
Liefde
Misdaad
Ouders en Kinderen
Pagina's:183
Blurb:Verliefd op de vriendin van zijn oudere broer… Hoe ga je dát oplossen?!
Eerste zin:‘Juul!’ Aan zijn stem kan ik horen dat mijn broer zich al een tijdje loopt op te vreten. Hij kan niet geloven dat hij ons moet zoeken. Wij zouden op zoek moeten zijn naar hém, vindt hij.

Samenvatting

Jakob is verliefd op Julia, de vriendin van zijn oudere broer Esse, maar Esse heeft het te druk met zijn voetbalcarrière om écht aandacht te besteden aan haar; dus ziet Jakob wel mogelijkheden! En een van die mogelijkheden is om Julia te laten zien hoe heldhaftig hij is..


Biografie auteur

Herman van de Wijdeven (*1961 Nijnsel) volgde de toneelacademie in Eindhoven, werd acteur en werkte bij verschillende toneelgezelschappen. Hij werd ook schrijver, van boeken voor jongeren, en van toneelteksten. Hij woont met vrouw en zoon in Turnhout (België).

 


Tip:

Bart Moeyaert ‘Dani Bennoni’

Een jongetje wiens grote broer in dienst is gemoeten, wil graag een groot voetballer worden en roept daartoe de hulp in van het plaatselijke voetbaltalent Dani Bennoni.

 

Erna Sassen ‘Neem nooit een beste vriend’

Joshua, vmbo-leerling, verkeert in opmerkelijk gezelschap: twee kick-boksende vrienden-met-een—kort-lontje, en een heel aantrekkelijk meisje, dat zich nogal ‘opvallend’ gedraagt. Lastig, héél erg lastig!