Kalle

   
Titel:Kalle
Auteur:Bert Wagendorp
Verschenen:2023
Uitgeverij:Uitgeverij Pluim
Niveau:
Thema'sAndere plaatsen, andere tijden
Liefde
Oorlog
Ouders en Kinderen
Ziekte en dood
Berust op werkelijkheid
Pagina's:391
Blurb:Een indringend verhaal over de gruwelen van de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-65), de wrede strijd tegen de Indianen, maar ook over het dagelijks leven in de VS aan het einde van de negentiende eeuw.
Eerste zin:Er werd op de boot veel gesproken over een burgeroorlog die de Verenigde Staten zou bedreigen. In New York werden gretig kranten gekocht, iedereen wilde de laatste ontwikkelingen weten, in de trein was de oorlog het enige gespreksonderwerp.

Samenvatting

Dit is het tweede (zelfstandig te lezen) deel van de memoires van Abel Sikking, een Nederlandse jongen die in de Negentiende Eeuw als emigrant journalist werd in de Verenigde Staten en die van heel dichtbij de gruwelijke Burgeroorlog en de strijd tegen de Indianen beschrijft voor zijn krant. Maar hij heeft ook oog voor politiek, én tijd voor de liefde!


Biografie auteur

Bert Wagendorp (*1956 Groenlo)  studeerde Nederlands aan de Universiteit van Groningen en werkte als tekstschrijver in de reclame. Hij is journalist en columnist bij De Volkskrant, en romanschrijver. Hij debuteerde in 1995 met de roman ‘Proloog’ over de wereld van het wielrennen. Met zijn roman ‘Ventoux’ brak hij door bij het grote publiek. Het boek werd ook verfilmd. Dit boek is het na ‘Phoenix’ het tweede deel uit een trilogie, gebaseerd op waargebeurde feiten.

    


Tip:

Bert Wagendorp ‘Phoenix’  

Het eerste deel uit deze reeks: de emigratie ut de Achterhoek naar de Verenigde Staten loopt voor de familie Sikking op een ramp uit: het schip waarmee ze het laatste traject afleggen, vergaat. Abel overleeft, en wordt journalist.

 

Stefan Brijs ‘Post voor mevrouw Bromley’

Een verhaal over de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog: een jonge Brit probeert van alles om niet naar het front te hoeven.