Kamers Antikamers

   
Titel:Kamers Antikamers
Auteur:Niña Weijers
Verschenen:2019
Uitgeverij:Atlas Contact
Niveau:
Thema'sKunst en Kunstenaar
Liefde
Ouders en Kinderen
Rebellie
Berust op werkelijkheid
Pagina's:239
Blurb:Een boeiend maar gecompliceerd verhaal over een jonge vrouw die naast het kalme leven dat ze feitelijk leidt, de mogelijkheden onderzoekt van totaal andere manieren van leven.
Eerste zin:Een veelvoorkomend filmshot: iemand, meestal een vrouw, in bad, het gezicht vlak onder het wateroppervlak. Een poosje drijft ze daar, vredig, maar dan schiet het gezicht los, ogen opengesperd, mond en neusgaten, inademen dat klinkt als terugspoelen.

Samenvatting

De ik, schrijfster van een succesvol debuut, onderzoekt hoe haar leven en relaties eruit zouden zien als ze op belangrijke momenten in haar leven een heel andere richting inslaat. Dat roept allerlei vragen op, zeker als ze ook nog een rol gaat spelen in het boek van haar vriendin. Bepaald geen doorsnee roman dus, maar wel een interessante zoektocht naar wat voor levens je óók zou kunnen leiden en wat andere keuzes voor consequenties hebben.


Biografie auteur

Niña Weijers (* 1987, Nijmegen) studeerde literatuurwetenschap in Amsterdam en Dublin. Ze schreef korte verhalen en essays, is redacteur van De Gids en werkt voor De Groene Amsterdammer. Haar romandebuut 'De consequenties' (2014) werd genomineerd voor de Bronzen Uil, en won de Anton Wachterprijs.


Tip:

Niňa Weijers ‘De consequenties’

Een intrigerend boek over kunst en de behoefte om gezien te worden, en over het feit dat alles wat gebeurt of gedaan wordt, consequenties heeft, soms verregaande consequenties.

 

Justine Le Clercq ‘De roemlozen’

Een jonge vrouw probeert los te komen van haar verleden en te slagen als schrijfster, maar erg veel succes heeft ze daar nog niet mee.