Kwaad bloed

   
Titel:Kwaad bloed
Auteur:Henk van Straten
Verschenen:2020
Uitgeverij:Nijgh & Van Ditmar
Niveau:
Thema'sMisdaad
Ouders en Kinderen
Rebellie
Ziekte en dood
Pagina's:110
Blurb:Een welgesteld ouder echtpaar zit ontspannen op de bank in hun luxe woning. En dan staat er ineens een man met een bivakmuts achter hen…
Eerste zin:De eerste die de opnames van mijn ouders’ beveiligingscamera’s zag was ik. Eerder nog dan de politie of de media.

Samenvatting

Een schokkend verhaal over een overval op een ouder, welgesteld echtpaar. De overvaller is niet op geld uit, maar wat wil hij dan wel? Een gruwelijk kat-en-muisspel begint: de twee ouderen worden met het mes op de keel meegesleurd in wat de overvaller ‘een leuk spelletje’ noemt…


Biografie auteur

Henk van Straten (*1980 Rotterdam) is schrijver, journalist en columnist. In zijn middelbareschooltijd was hij actief in een hardcore-punkband, daarna begon hij aan drie studies die hij niet afmaakte, en ging toen in de horeca werken. Vanaf 2007 is hij aan het schrijven.  Hij publiceerde o.a. kinderboeken. In 2015 kwam het eerste boek uit waar hij echt tevreden over was, ‘Bidden en vallen’, in 2017 ‘We zeggen hier niet halfbroer’ en in 2018 'Berichten uit het tussenhuisje', over zijn scheiding. Van Straten schrijft ook columns,  in allerlei kranten en tijdschriften.

 


Tip:

Henk van Straten ‘Wij zeggen hier niet halfbroer’

Een onzekere jongen groeit op in de schaduw van drie oudere halfbroers en probeert krampachtig zijn eenzaamheid te verdrijven.

Renate Dorrestein ‘Hart van steen’

De enige overlevende van een familiedrama heeft grote moeite om haar leven weer op te pakken.