Let op mijn woorden

   
Titel:Let op mijn woorden
Auteur:Griet Op de Beeck
Verschenen:2019
Uitgeverij:Prometheus
Niveau:
Thema'sDe adolescent
Eenzaamheid
Misdaad
Ouders en Kinderen
Rebellie
Vrouwenstrijd
Pagina's:425
Blurb:Een meisje krijgt lichamelijke en geestelijke problemen door haar moeilijke jeugd met twee voortdurend ruziƫnde ouders
Eerste zin:Van achter het raam keek Lize naar haar vader. Het was nacht. Niks bewoog. Haar moeder sliep. Lize had haar gesnurk gehoord tot op de gang. En hij zat daar, in de veranda, een schim in het donker.

Samenvatting

Twee periodes uit het leven van Lize: een jaar uit haar tijd op de  middelbare school, waar ze eenzaam is en de aandacht trekt van een jonge leraar; en ruim een jaar tijdens haar opleiding tot kinderarts, als haar fysieke en mentale problemen haar langzaam boven het hoofd beginnen te groeien, mede doordat de situatie rond haar ouders steeds dramatischer vormen gaat aannemen, en doordat ze ook nog eens tegen ‘foute’ mannen aanloopt.


Biografie auteur

Griet Op de Beeck  (*1973 Turnhout) studeerde Germaanse filologie aan de Universiteit Antwerpen, werkte daarna als dramaturg bij enkele toneelgezelschappen en schreef columns en interviews voor tijdschriften en kranten. Ze debuteerde in 2013 met de roman ‘Vele hemels boven de zevende’ dat meteen heel positief werd onthaald. Haar tweede boek ‘Kom hier dat ik u kus’,  had zo mogelijk nog meer succes, en ook haar derde, een verhalenbundel, ‘Gij nu’ van 2016 werd uitstekend onthaald en verkocht. Dit is haar vierde boek. Haar boeken zijn vertaald in zeven talen, enkele ervan worden verfilmd.

 


Tip:

Griet Op de Beeck     ‘Het beste wat we hebben’

Het eerste deel van drie zelfstandig te lezen boeken over incest, waarvan dit boek,  ‘Let op mijn woorden’ het tweede is.

 

Manon Uphoff ‘Vallen is als vliegen’

Een autobiografische roman over de vader van de ik die haar en haar zusjes jarenlang misbruikte.