Leve de koning

   
Titel:Leve de koning
Auteur:Martijn Neggers
Verschenen:2021
Uitgeverij:Nijgh & Van Ditmar
Niveau:
Thema'sAndere plaatsen, andere tijden
De adolescent
Eenzaamheid
Liefde
Oorlog
Ouders en Kinderen
Ziekte en dood
Berust op werkelijkheid
Pagina's:329
Blurb:1415 De Slag bij Azincourt: edele ridders, heldhaftige daden…? Vergeet het maar: het was een smerige, wrede, gruwelijke strijd zonder winnaars. En de hoofdpersoon zat er middenin..
Eerste zin:Niet afdwalen Glaw. Blijf wakker. Denk aan simpele dingen. De plek waar we zijn. De datum van vandaag. Het moment op de dag.

Samenvatting

Glaw, een puber die de saaiheid van het platteland in Wales beu is, besluit in 1415 om mee te gaan met het leger van de Engelse koning Henry op veldtocht in Frankrijk. Het avontuur trekt, men verwacht een gemakkelijk te winnen oorlog tegen de Fransen, kortom, de vooruitzichten zijn prima. De werkelijkheid is heel anders: wat de jongen meemaakt is de échte oorlog, en daar is niets heldhaftigs of avontuurlijks aan. Het wordt één grote nachtmerrie...


Biografie auteur

Martijn Neggers (*1987 Eindhoven) volgde een opleiding tot tweedegraads docent Nederlands. Hij debuteerde als schrijver met een dichtbundel, ‘Tegen de  draad’. Hij werkte als toneelschrijver, is journalist bij Nieuwe Revu en columnist voor het Brabants Dagblad.

Zijn roman ‘Spoetnik’ trok veel aandacht, omdat die zich afspeelt in een bestaande straat in Helmond: de bewoners ervan waren niet erg gecharmeerd van de fictieve gebeurtenissen in en rondom hun straat!

 


Tip:

Martijn Neggers ‘Spoetnik’

Een Amsterdamse leraar neemt een baan aan in Helmond, komt in een straat te wonen in een gezellige volksbuurt, maar krijgt én op school, én in zijn straat nogal wat problemen op zijn dak!

 

Alfred Birney   ‘De tolk van Java’

Een zoon presenteert zijn herinneringen aan zijn gewelddadige vader die gruwelijke ervaringen opdeed in wat wel de ‘Politionele Acties’ worden genoemd, de oorlog die Nederland zo rond 1948 voerde met Indonesië toen dat land onafhankelijk wilde worden.