Leven en laten leven

   
Titel:Leven en laten leven
Auteur:Hendrik Groen
Verschenen:2018
Uitgeverij:Meulenhoff
Niveau:
Thema'sEenzaamheid
Humor
Misdaad
Rebellie
Ziekte en dood
Pagina's:284
Blurb:Een man met een saai huwelijk, en een nog saaiere baan, van wie de paar vrienden die hij heeft, zeggen dat hij ‘te lui is voor een opwindend leven, of te schijterig, of allebei’, neemt een merkwaardig en nogal drastisch besluit om toch nog iets van zijn leven te maken.
Eerste zin:'Ik zit in het wc-papier.' Dat is het flauwe antwoord dat ik al drieëntwintig jaar geef als iemand mij vraagt wat ik doe voor de kost. Zo lang werk ik namelijk al bij een groothandel in wc- en schoonmaakartikelen. Zesendertig uur per week.

Samenvatting

Arthur werkt bij een groothandel in wc-papier en is getrouwd met Afra: de vlam die er ooit was tussen hen, is compleet gedoofd. Ze zijn kinderloos gebleven en hebben steeds minder gemeen. De kortstondige relatie die hij ‘buiten de deur’ had, is tot zijn verdriet door zijn tijdelijke ‘nieuwe liefde’ beëindigd. Als hij ontslagen wordt bij een reorganisatie van zijn bedrijf, komt er een gedurfd plan bij hem op dat zijn hele leven op zijn kop zal gaan zetten. Met de hulp van zijn vrienden begint hij aan een opmerkelijk project dat aanvankelijk onmogelijk lijkt, maar steeds reëler wordt. En nog uitgevoerd wordt ook!

 


Biografie auteur

Hendrik Groen (pseudoniem van Peter de Smet) is de auteur van twee uiterst succesvolle boeken over een oudere man, Hendrik Groen, die in een verzorgingstehuis ‘oud, maar nog niet dood is’, en samen met medebewoners de zaak aardig op stelten weet te zetten. Er zijn meer dan een half miljoen exemplaren van verkocht!

 


Tip:

Frènk van der Linden   ‘De steniging’

 Een Marokkaans-Nederlandse jongen wordt vermoord, zonder duidelijk motief.

 

Remco Campert  ‘Het leven is vurrukkulluk’

Een verhaal vol warrige relaties en schone schijn,