Liefde, als dat het is

   
Titel:Liefde, als dat het is
Auteur:Marijke Schermer
Verschenen:2019
Uitgeverij:Van Oorschot
Niveau:
Thema'sDe adolescent
Eenzaamheid
Liefde
Ouders en Kinderen
Vrouwenstrijd
Pagina's:202
Blurb:Verliefdheid, puberromantiek, huwelijkstrouw en ontrouw, seksuele toenadering en afwijzing: allerlei aspecten van liefde, in het leven van zes mensen, op meeslepende wijze verteld.
Eerste zin:Het voltrekt zich altijd min of meer hetzelfde: ze zeggen een paar dingen tegen elkaar, ze drinken een glas bier of tonic of water, soms neemt hij een douche, en dan gaan ze naar bed. Het heeft de juiste verhouding tussen lichtheid en ernst. Het is opwindend, onbeschaamd, maar ook emotioneel.

Samenvatting

Terri gaat weg bij David , na een huwelijk van vijfentwintig jaar. Er is een ander, maar dat is niet echt de reden van haar vertrek, zegt ze. David probeert de ‘natuurramp’ die hem is overkomen te verwerken, en zoekt troost bij Sev, die hij via een datingsite heeft leren kennen. De oudste dochter van David en Terri loopt tegen een heel speciale jongen aan; en de jongste dochter is alleen maar bang, bang dat ze alles en iedereen kwijtraakt. Zes mensen met heel herkenbare verlangens, angsten, wensen, emoties!


Biografie auteur

Marijke Schermer (*1975 Amsterdam) groeide op in Groningen, studeerde aan de Toneelschool Arnhem om actrice te worden, haalde haar diploma maar werd geen actrice. Ze schreef toneelstukken en regisseerde toneel. Ze geeft les aan de Schrijversvakschool Amsterdam en aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. In 2013 debuteerde ze als romanschrijfster. Dit is haar derde boek.

 


Tip:

Gerbrand Bakker ´De omweg´

Een vrouw vertrekt naar het buitenland, zonder haar man iets te zeggen, en vestigt zich in een afgelegen huis in Wales. Langzaam wordt duidelijk waarom ze deze opmerkelijke stap gezet heeft…

 

Henk van Straten ´Berichten uit het tussenhuisje´

De ik legt na tien jaar huwelijk een brief aan zijn vrouw op de keukentafel met als inhoud dat hij definitief vertrekt bij haar en hun twee zoontjes.