Match

   
Titel:Match
Auteur:Buddy Tegenbosch
Verschenen:2019
Uitgeverij:Van Goor YA
Niveau:
Thema'sDe adolescent
Eenzaamheid
Liefde
Ouders en Kinderen
School
Ziekte en dood
Pagina's:222
Blurb:Een jonge talentvolle voetballer krijgt een contract bij een topclub aangeboden. Maar dan krijgt hij te maken met een paar levensgrote problemen.
Eerste zin:´His palms are sweaty, knees weak, arms are heavy. There´s vomit on his sweater already, mom´s spaghetti.´ Een invalbeurt, ergens diep in de tweede helft. Een comfortabele voorsprong, een uitverkocht stadion, vijfendertigduizend man.

Samenvatting

Jim, als kind al fanatiek met voetballen bezig, krijgt een contract bij PSV, net als zijn vriend en teamgenoot Jabbar. Jim is dolgelukkig en ziet zich al schitteren in belangrijke wedstrijden. Maar dan komen er tegenslagen, met zijn eigen gezondheid en die van zijn jongere zus. En dan wordt de zonnige toekomst ineens een stuk minder vrolijk….

 


Biografie auteur

Buddy Tegenbosch (*1975 Eindhoven) studeerde af aan de Sportacademie maar werd piloot in plaats van gymleraar. Na een opleiding aan de Nationale Luchtvaartschool werkt hij nu als piloot bij Lufthansa. In 2012 debuteerde hij als schrijver van Young Adultboeken Dit is zijn derde boek.

 


Tip:

Buddy Tegenbosch ‘Oog om oog’

Een spannend verhaal over een pester, en een gepeste jongen die geen slachtoffer meer wil zijn.

 

Tim Krabbé   ‘Een goede dag voor de ezel’

 

Een spannend verhaal over een meisje dat gepest en misbruikt wordt, en een man die dat niet kan accepteren.