No Exit

   
Titel:No Exit
Auteur:Maren Stoffels
Verschenen:2023
Uitgeverij:Leopold
Niveau:
Thema'sAndere plaatsen, andere tijden
De adolescent
Misdaad
Ouders en Kinderen
Rebellie
School
Ziekte en dood
Pagina's:193
Blurb:Een bepaald niet alledaagse manier om een veel te vaak voorkomend – groot - probleem aan te pakken: pesten!
Eerste zin:Overal om me heen is water. Helderblauw, zo ver het oog reikt. Ik klem mijn handen om de reling en staar naar de plek waar we vandaan komen. De haven is niet langer zichtbaar, pa ook niet. Toen we afscheid namen, hield hij me voor het eerst sinds lange tijd stevig vast, alsof hij me niet wilde laten gaan.

Samenvatting

Vesper is door haar vader op jongerenvakantie gestuurd, op een cruiseschip. Dat klinkt aantrekkelijk, maar al heel gauw komt ze erachter dat het bepaald geen vakantie gaat worden: ze blijkt naar een heropvoedingsprogramma voor pesters gestuurd te zijn. En dat houdt in dat zij en haar medepassagiers een uiterst pijnlijk en gevaarlijk traject ingaan..

 


Biografie auteur

Maren Stoffels (* 1988 Amsterdam) schrijft al vanaf haar vroege jeugd verhaaltjes. Op haar vijftiende kreeg een uitgever haar verhalen onder ogen en was meteen enthousiast. In 2005 debuteerde ze en won met haar debuut meteen de Prijs van de Jonge Jury. Ze heeft inmiddels meer dan twintig boeken op haar naam, en heeft al meerdere keren prijzen gewonnen met haar boeken.


Tip:

Maren Stoffels ‘Ik zie je tussen de wolken’

Lauren, scholiere, weet zich geen raad: problemen op school, met haar vriend, op haar stage als buddy van een jonge kankerpatiënt. De oplossing die ze kiest voor al deze ellende maakt die ellende alleen maar groter..

Goedele Ghijsen ‘Vluchtweg’

In een klas wil het populairste meisje haar machtspositie veilig stellen, ten koste van nieuwkomers. Het begint met pesten maar het ontaardt in een strijd die steeds heftiger vormen gaat aannemen.