November

   
Titel:November
Auteur:Thomas Olde Heuvelt
Verschenen:2022
Uitgeverij:Boekerij
Niveau:
Thema'sAndere plaatsen, andere tijden
De adolescent
Eenzaamheid
Misdaad
Ouders en Kinderen
Psychische gestoordheid
Rebellie
Ziekte en dood
Pagina's:457
Blurb:In vijf dure huizen in een Amerikaanse straat wonen succesvolle mensen, met getalenteerde kinderen. Volmaakt gelukkig, lijkt het. Maar dan wordt het november…..
Eerste zin:De vrouw zag eruit of ze wilde sterven. Ze zag er ook uit alsof dat binnen afzienbare tijd vanzelf zou gebeuren, als ze haar vandaag niet zouden helpen. Toch was ze hier, in de handen van de buren van Bird Street, en droegen ze haar die namiddag de bossen in.

Samenvatting

De bewoners van Bird Street zijn gelukkig. Ze hebben topbanen, talentvolle kinderen, hun leven is perfect. Althans, elf maanden per jaar. Want in november, in de Donkerder Dagen, zit alles tegen, en is er maar eén manier om grote ellende te voorkomen. En dat is een via een ingreep die hun gemoederen danig beïnvloedt…


Biografie auteur

Thomas Olde Heuvelt (*1983 Nijmegen) werd na de dood van zijn vader, toen Thomas drie jaar oud was, opgevoed door zijn moeder; ze woonden in Beek, vlakbij Nijmegen, waar Thomas het gymnasium doorliep.  Hij studeerde in Nijmegen Amerikaanse literatuur en startte met het schrijven van fantastische verhalen, waarmee hij enkele prijzen won. In het buitenland kreeg hij (nog veel) meer erkenning, vooral dankzij ‘Hex’, waarvan de filmrechten verkocht zijn aan Warner Bros. Ook zijn volgende boeken, zoals ‘Echo’, en ‘Orakel’ trokken veel aandacht.


Tip:

Thomas Olde Heuvelt ‘Hex’

De inwoners van het lieflijke dorpje Beek (Gelderland) zitten opgescheept met een gruwelijk geheim, dat als een tikkende tijdbom hun leven bedreigt. 

 

Thomas Olde Heuvelt ‘Orakel’

Opeens ligt er een achttiende-eeuws zeilschip op een akker bij Katwijk; dat is de start van een reeks bloedstollende gebeurtenissen.