Oersoep

   
Titel:Oersoep
Auteur:Bregje Hofstede
Verschenen:2023
Uitgeverij:Das Mag
Niveau:
Thema'sDe adolescent
Liefde
Ouders en Kinderen
Vrouwenstrijd
Berust op werkelijkheid
Pagina's:207
Blurb:De bevalling van haar kind is voor een jonge vrouw zo’n intense ervaring dat ze daarna op zoek gaat naar soortgelijke ‘kicks’.
Eerste zin:De vroedvrouw heeft haar schoenen uitgedaan. Wat een lange tenen, en zie de pezen opbollen telkens wanneer ze op het punt staat om haar voet op te tillen, ze spannen zich tot bij de enkel. Een wonder dat haar tenen niet uit haar voet omhoogkrullen, bij elke stap die ze zet.

Samenvatting

De ik beschrijft heel open hoe ze door de intense ervaring van de bevalling van haar kind dóórkrijgt hoezeer ze geremd is in haar leven, in haar relatie, en ze besluit daar ‘ iets’ aan te gaan doen, door soortgelijke intense ervaringen te gaan najagen. Een openhartig en in alle opzichten opmerkelijk verhaal!


Biografie auteur

Bregje Hofstede (*1988) is journalist, columnist en schrijver. Ze studeerde kunstgeschiedenis en Frans, in Utrecht, Parijs en Berlijn. Ze debuteerde in 2014 met ‘De hemel boven Parijs’ en schreef in 2016 een lang essay: ‘De herontdekking van het lichaam; over de burn-out’.  Met ‘Drift’ werd ze bekend bij het grote publiek.


Tip:

Bregje Hofstede ‘Drift’

Een jonge vrouw, ’s nachts op straat, net weg bij haar partner, met alleen een grote rugzak vol dagboeken… Een prachtig liefdesverhaal!

 

Manon Uphoff ‘Koudvuur’

 

Korte verhalen met soms een huiveringwekkende ondertoon, over relaties, agressie, maar ook over liefde.