Onder de brug

   
Titel:Onder de brug
Auteur:Evelien de Vlieger
Verschenen:2024
Uitgeverij:Querido
Niveau:
Thema'sDe adolescent
Eenzaamheid
Liefde
Ouders en Kinderen
Psychische gestoordheid
School
Pagina's:156
Blurb:Een zeventienjarige jongen ligt in coma na een val van een betonnen brug. Wat is er precies gebeurd?
Eerste zin:Ik liep alleen langs de paarden naar de brug. Alleen wil zeggen: zonder Nika, wat voelde alsof ik mijn leiband niet om had. Ik kon het zelf niet goed geloven maar vanaf maandag zou ik dus terug naar school gaan.

Samenvatting

Jowi wordt, midden in de nacht, bloedend onder een betonnen brug aangetroffen. Zijn vrienden zijn geschokt als ze horen dat hij in coma in het ziekenhuis ligt, maar zijn weinig spraakzaam over wat er die avond precies allemaal is gebeurd. Ze waren met een groepje daar aan het chillen, er waren wel wat spanningen onderling, maar niemand heeft iets gezien of gehoord, of gedaan. En wat betekent dat ‘sorry’ dat op zijn hand is geschreven?


Biografie auteur

Evelien de Vlieger (*1969) is een Belgische schrijfster van jeugdboeken. Ze studeerde Germaanse talen en Literatuurwetenschappen in Gent. In 1997 debuteerde ze met een informatief boek, in 1999 met fictie, en sinds 2005 is ze full time schrijfster en vertaalster.

 


Tip:

Remco Campert ‘Het leven is vurrukkulluk’

Jongeren die in een tijd dat de social media nog niet bestonden, ook al naar buiten toe de indruk wekten dat hun leven één en al feest is…

Carlie van Tongeren ‘Grijs’

Seks is heel leuk als je er beiden aan toe bent en zin in hebt.