Onkrijgbaarheid

   
Titel:Onkrijgbaarheid
Auteur:Tim Krabbé
Verschenen:2022
Uitgeverij:Prometheus
Niveau:
Thema'sAndere plaatsen, andere tijden
Kunst en Kunstenaar
Liefde
Rebellie
Pagina's:218
Blurb:De grote liefde van je leven laat je toch niet lopen…?!
Eerste zin:De avond was zwoel en al donker, en dit was de Strip, en toch was het alsof hij met blote voeten over lauw strandzand liep, alleen onder de sterren, naar een zee die bij de eerste plons goddelijk zou zijn en waarin hij eeuwig zou kunnen zweven zonder iets te hoeven doen.

Samenvatting

Giel, schrijver van een succesvolle roman, ontmoet een aantrekkelijke jonge vrouw, maar heeft moeite om een vaste relatie te beginnen, omdat hij bij zo ongeveer alle jonge vrouwen ‘succes heeft’. Maar er is toch altijd maar één Grote Liefde in je leven, zou je zeggen. En dus…?


Biografie auteur

Tim Krabbé (*1943) is waarschijnlijk een van de meest gelezen auteurs op middelbare scholen. Boeken als Het gouden eiDe grotDe vertraging en Een goede dag voor de ezel zijn spannend, verrassend, helder voor niet zo geoefende lezers, maar bevatten ook pakkende thema’s die het lezen voor geoefende lezers interessant maken. Krabbé heeft nog nooit erkenning gekregen voor die kwaliteiten, maar gelukkig gaat hij gewoon door met het schrijven. Ook dit is weer echt een Krabbé-boek: de Grote Liefde en de onbereikbaarheid daarvan.

 


Tip:

Stefan Brijs   ‘Zonder liefde’

Vallen en opstaan in de liefde, tussen twee twintigers

 

Tim Krabbé ‘Marte Jacobs’

 Je moet wel over enige daadkracht beschikken in de liefde!