Orakel

   
Titel:Orakel
Auteur:Thomas Olde Heuvelt
Verschenen:2021
Uitgeverij:Boekerij.nl
Niveau:
Thema'sAndere plaatsen, andere tijden
De adolescent
Eenzaamheid
Liefde
Misdaad
Ouders en Kinderen
Psychische gestoordheid
Ziekte en dood
Pagina's:454
Blurb:Literaire horror van Nederlandse bodem: opeens ligt er een achttiende-eeuws zeilschip op een akker bij Katwijk; dat is de start van een reeks bloedstollende gebeurtenissen.
Eerste zin:Er lag die ochtend mist over het land, en daarom waren Luca Wolf en Emma Reich de eersten die het schip zagen.

Samenvatting

Op een mistige novembermorgen zien twee scholieren op weg naar hun school in Noordwijk een puntgaaf achttiende-eeuws zeilschip op een akker liggen. Een van hen neemt een kijkje aan boord en verdwijnt plots; de ander raakt in paniek en roept hulp in; maar alle mensen die te hulp schieten, verdwijnen ook. Tot officiële instanties ingrijpen en pogingen gaan doen om uit te vogelen wat hier voor merkwaardigs aan de hand is. Dat wordt stapje voor stapje duidelijk en het is – soms letterlijk – adembenemend!


Biografie auteur

Thomas Olde Heuvelt (*1983 Nijmegen) werd na de dood van zijn vader, toen Thomas drie jaar oud was, opgevoed door zijn moeder; ze woonden in Beek, vlakbij Nijmegen, waar Thomas het gymnasium doorliep.  Hij studeerde in Nijmegen Amerikaanse literatuur en startte met het schrijven van fantastische verhalen, waarmee hij enkele prijzen won. In het buitenland kreeg hij (nog veel) meer erkenning, vooral dankzij ‘Hex’, waarvan de filmrechten verkocht zijn aan Warner Bros. Ook zijn tweede boek ‘Echo’ trok veel aandacht.


Tip:

Thomas Olde Heuvelt ‘Hex’

De inwoners van het dorpje Beek (Gelderland) zitten opgescheept met een gruwelijk geheim dat als een tikkende tijdbom hun leven bedreigt. Enkele jongeren denken een oplossing te hebben, maar zetten ongewild een rampzalige ontwikkeling in beweging.

Renate Dorrestein ‘Weerwater’

Een roman over het einde der tijden in Almere: hoe reageren de mensen als alle hoop op overleven verdwenen is?