Otmars zonen

   
Titel:Otmars zonen
Auteur:Peter Buwalda
Verschenen:2019
Uitgeverij:De Bezige Bij
Niveau:
Thema'sAndere plaatsen, andere tijden
De adolescent
Eenzaamheid
Kunst en Kunstenaar
Liefde
Misdaad
Op zoek naar je wortels
Ouders en Kinderen
Psychische gestoordheid
Rebellie
Vrouwenstrijd
Familie
Pagina's:607
Blurb:Ludwig Smit, Shell-employé, staat op het punt de man te ontmoeten van wie hij denkt dat het zijn biologische vader is; tegelijkertijd wil een journaliste, een vriendin van Ludwig, ook bij diezelfde man op bezoek, om een heel andere reden.
Eerste zin:Wat psychiaters tegen fikse tarieven een 'Vatersuche' noemen, is niet aan de orde; Dolf zoekt niks en hij is ook niks kwijt wanneer in hun flat aan de Geresstraat een man verschijnt tegen wie hij binnen een jaar 'papa' zegt, ook al is hij al een jongen van tien.

Samenvatting

Hans Tromp, CEO van Shell in Siberië, staat op het punt om twee mensen te ontmoeten die om verschillende redenen hoge verwachtingen hebben van hun bezoek aan hem, en die zijn leven ingrijpend lijken te gaan beïnvloeden. Ludwig Smit denkt zijn biologische vader te gaan ontmoeten, maar weet niet goed of die wel weet van hun familieband, en zo ja, wat die voor consequenties zal hebben; Isabel Orthel, onderzoeksjournaliste, heeft eerder intensief contact gehad met Tromp, hem onder valse voorwendselen allerlei geheimen ontfutseld, en wil hem daarmee confronteren voordat ze ermee de publiciteit zoekt.


Biografie auteur

Peter Buwalda  (*1971  Brussel) is schrijver, was journalist en redacteur bij verschillende uitgeverijen. Hij groeide in Blerick op. Hij schreef eerst non-fictie, essays, maar debuteerde als romanschrijver in 2010 met ‘Bonita Avenue’. Hij won met dat boek meteen een aantal prijzen; het boek werd in zeven talen vertaald. ‘Otmars zonen’ is zijn tweede roman.


Tip:

Peter Buwalda  ´Bonita Avenue´

Een geslaagd wetenschapper, en kandidaat-minister komt in grote problemen door zijn kinderen.

 

Jamai Ouariachi    ‘Een honger’   

Een charismatisch man wordt gearresteerd op verdenking van kindermisbruik; een schokkende en volstrekt onverwachte beschuldiging.