Pastorale

   
Titel:Pastorale
Auteur:Stephan Enter
Verschenen:2019
Uitgeverij:Van Oorschot
Niveau:
Thema'sAndere plaatsen, andere tijden
De adolescent
Liefde
Ouders en Kinderen
Rebellie
School
Pagina's:286
Blurb:Een jonge studente en haar broer, een eindexamenleerling: allebei streng gereformeerd opgevoed, in een saai dorp, allebei op zoek naar, ja, naar wat?
Eerste zin:Oscar liet de woorden van de leraar los - hij wist alles al. De hele klas wist het al, van het ongeluk.

Samenvatting

Louise en Oscar de Vree, opgegroeid op een vervallen landgoed in een saai dorp dat bestaat uit een gereformeerd deel en een wijk waar Molukkers wonen, zetten zich af tegen hun streng-gereformeerde opvoeding en proberen hun leven vorm te gaan geven.


Biografie auteur

Stefan Enter is het pseudoniem van S. van Schaffelaer. Hij werd in 1973 geboren in Rozendaal, in Gelderland. Hij studeerde aan de Rijksuniversiteit Utrecht niet alleen Nederlandse taal- en letterkunde, maar ook Keltische letterkunde en cultuur. Hij debuteerde in 1999 met een verhalenbundel, Winterhanden, die genomineerd werd voor de Libris Literatuurprijs. Zijn roman Grip kreeg ook een Librisnominatie, een AKO-nominatie en won de Gouden Boekenuil Lezersjuryprijs. Ook zijn roman Compassie werd heel positief ontvangen, net als dit boek,       


Tip:

Stephan Enter   ‘Grip’

Een reünie van vier bergbeklimmers zet aan tot het opmaken van de balans van hun leven en leidt tot grote problemen.

 

Maarten ’t Hart ‘De nachtstemmer’

Een ietwat saaie orgelstemmer, die zich stevig afzet tegen het geloof, ontmoet de knapste vrouw van het dorp waar hij aan het werk is en komt daardoor in de problemen.