Raam, sleutel

   
Titel:Raam, sleutel
Auteur:Robbert Welagen
Verschenen:2021
Uitgeverij:Nijgh & Van Ditmar
Niveau:
Thema'sKunst en Kunstenaar
Liefde
Ziekte en dood
Vrouwenstrijd
Pagina's:208
Blurb:Kleine gebeurtenissen hebben soms grote gevolgen: een hand op de knie, een open raam, een dichte deur, een dodelijk ongeluk! En hoe dan verder?
Eerste zin:Ze kwamen vroeg, om tien uur in de ochtend. Voordat ik opendeed, bekeek ik in de spiegel mijn make-up en haren. Een ontmoeting met een journalist, had mijn redacteur me ingefluisterd, begint bij de drempel.

Samenvatting

Een jonge vrouw wordt bij een interview over haar debuutroman uit haar evenwicht gebracht door de interviewster, en dat heeft grote gevolgen voor haar, haar vriend, haar hele leven. De dag na dat interview ontwaakt ze als een andere vrouw, zo merkt ze, en begint er, zo lijkt het, een ander leven voor haar. Maar ze wil terug naar dat oude, vertrouwde, gelukkige bestaan met haar vriend en doet opmerkelijke dingen om dat te realiseren.


Biografie auteur

Robbert Welagen (*1981 Dordrecht) volgde de kunstacademie in Den Bosch en studeerde kunstgeschiedenis in Utrecht. Sinds zijn succesvolle debuut in 2006 ‘Lipari’ heeft hij al acht, over het algemeen korte romans op zijn naam, en verhalen gepubliceerd in tijdschriften als HP/De Tijd. Hij schrijft over kunst in De Groene Amsterdammer.

 

 

 


Tip:

Karen Giphart ‘Iets tussen broer en zus’

Een jonge vrouw merkt dat de vrouw op wie ze verliefd is, een relatie begonnen is met haar broer

 

Harry Mulisch ‘Twee vrouwen’

Een vrouw wier huwelijk gestrand is door kinderloosheid, krijgt een relatie met een meisje