Volg me

   
Titel:Volg me
Auteur:Sophie Jansen
Verschenen:2019
Uitgeverij:Karakter Uitgevers
Niveau:
Thema'sDe adolescent
Eenzaamheid
Liefde
Ouders en Kinderen
School
Ziekte en dood
Pagina's:191
Blurb:Twee scholieren lopen tegen grote problemen aan, thuis en op school, o.a. door activiteiten van anderen op social media.
Eerste zin:Ik heb afkickverschijnselen. Ik krijg geen likes. Er wordt niet over me gesproken. Of nou ja, over anderen eigenlijk. Het draait even niet om mij. Ik open mijn mailbox: leeg. Ik had nooit gedacht dat ik me in de vakantie zou gaan vervelen.

Samenvatting

Mick heeft het thuis niet gemakkelijk, met ruzie tussen zijn ouders, en een steeds ziekere moeder. Gelukkig heeft hij op school een vriendenkring, én loopt daar een meisje rond dat zijn volle aandacht heeft: Marlou. Maar die komt in grote problemen door social media. Het leven van middelbare scholieren is er dankzij Instagram etc. een stuk spannender op geworden, maar soms ook een heel stuk ellendiger…


Biografie auteur

Sophie Jansen (24) is docent Nederlands op De Nassau in Breda en geeft les aan mavo-, havo- en vwo-klassen in de onderbouw. ‘Volg me’ is haar eerste boek.


Tip:

Caja Cazemier ‘#selfie’

Een jong meisje heeft via social media leuke contacten, strooit met selfies, maar een leuke jongen wil eigenlijk iets méér zien dan alleen haar gezicht…

 

Theo en Marianne Hoogstraten ‘Webcamgirls’

Een vriendinnengroepje doet een aantal tamelijk domme dingen en komt daardoor in grote problemen.