Welkom bij de club

   
Titel:Welkom bij de club
Auteur:Thomas van der Meer
Verschenen:2019
Uitgeverij:Uitgeverij Pluim
Niveau:
Thema'sDe adolescent
Eenzaamheid
Humor
Liefde
Ouders en Kinderen
Berust op werkelijkheid
Pagina's:159
Blurb:Een meisje voelt al heel jong dat ze eigenlijk een jongen is, maar het duurt nog heel wat jaren voor ze de moeilijke stap aandurft om echt van geslacht te veranderen. Een luchtig verslag van een moeilijk proces!
Eerste zin:Ik was jaloers op een jongen in de straat omdat hij Thomas heette. Thomas was mijn favoriete naam. Zelf wilde hij liever Michael heten, want hij was fan van Michael Jackson

Samenvatting

De hoofdpersoon heeft altijd gevoeld dat ze eigenlijk geen meisje was, maar voordat je dan eindelijk de man bent die je van jongs af aan al wilde worden, moet je door een lang en moeizaam proces; en dan gaat ‘de hele wereld’ er zich ook nog eens mee bemoeien. Gelukkig beschikt de hoofdpersoon over geduld, doorzettingsvermogen en een humoristische kijk op de werkelijkheid. Een ontwapenend en hoopvol verslag van een moeilijke tijd.


Biografie auteur

Thomas van der Meer (*1986) studeerde in 2019 af aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. Dit boek is zijn romandebuut. Hij hoopt met de opbengst zijn badkamer te kunnen vernieuwen.

 

 


Tip:

Tip Iris Boter ‘Mislukt’

 Een grappig verhaal over een meisje dat de kans krijgt om wat dingen die misgegaan zijn in haar leven te herstellen. Maar dat heeft verrassende gevolgen…

 

Tom Lanoye ‘Kartonnen dozen’

 Een luchtige roman over een jongen die voor het eerst verliefd wordt op een andere jongen.