Wij zijn licht

   
Titel:Wij zijn licht
Auteur:Gerda Blees
Verschenen:2020
Uitgeverij:Uitgeverij Podium
Niveau:
Thema'sEenzaamheid
Kunst en Kunstenaar
Misdaad
Ouders en Kinderen
Psychische gestoordheid
Ziekte en dood
Berust op werkelijkheid
Pagina's:222
Blurb:´n Heel origineel verteld, bizar verhaal over de leden van een woongroep die ophouden met eten en van ´licht en lucht´ willen leven.
Eerste zin:Wij zijn de nacht. Wij brengen duisternis en dronkenschap, kattengevechten, slaap en slapeloosheid, seks en sterfgevallen. Wie in alle rust wil sterven, zonder al te veel gedoe en drama, zal dat bij voorkeur doen in ons, de nacht, terwijl de aankomende nabestaanden slapen.

Samenvatting

Vier mensen vormen de woongroep ´Klank & Liefde’. Ze willen ‘natuurlijk’ leven, zich niet laten vergiftigen door voedsel. ‘Eén met het Universum, leven van licht en lucht, in liefde voor elkaar'. Maar dan sterft een van hen, aan ondervoeding. De gewaarschuwde arts belt de lijkschouwer, en die belt de politie..


Biografie auteur

Gerda Blees (*1985) won in 2016 de Nieuw Proza Prijs voor een kort verhaal van haar hand. In 2017 debuteerde ze met een verhalenbundel, in 2018 met een poëziebundel. Dit is haar eerste roman. Ze woont in Haarlem.

 


Tip:

Justine Le Clerq   ‘De roemlozen’

Een roman over een jonge vrouw die niet goed raad weet met haar leven; ze heeft een moeizame verhouding met haar moeder.

 

Maxim Februari ‘De literaire kring’

Een roman over manipulatie en bedrog in een beschaafde leeskring