Wij zijn van diamant

   
Titel:Wij zijn van diamant
Auteur:Alex Boogers
Verschenen:2023
Uitgeverij:Hollands Diep
Niveau:
Thema'sAndere plaatsen, andere tijden
De adolescent
Eenzaamheid
Liefde
Oorlog
Op zoek naar je wortels
Ouders en Kinderen
Ziekte en dood
Familie
Pagina's:411
Blurb:Twee broers, op reis in Amerika, met verschillende bedoelingen; een reis met een tragische afloop..
Eerste zin:Het had al twee weken niet geregend toen ze zijn lichaam vonden. Het laatste wat William zich herinnerde was hoe hij hem had vastgehouden, intensief en beknellend, zoals ze zo vaak hadden gevochten.

Samenvatting

William wil vrij zijn, gaan reizen om zijn leven in Nederland te ontvluchten. Zijn broer Markus reist hem achterna, met, zo blijkt, een duidelijk plan. Maar voor William erachter komt wat dat plan was, is er al heel veel gebeurd. In het boek dat Markus voor hem heeft meegenomen, van opa Lovitz, vindt William de antwoorden.

 


Biografie auteur

Alex Boogers (*1970 Vlaardingen) groeide op in een arm gezin in Vlaardingen, studeerde korte tijd rechten en filosofie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en daarna ook even Nederlands. Hij begon al snel met schrijven en debuteerde in 1999 met de roman ‘Het Boek Estee’.   Daarna verschenen nog 6 romans tot hij met ‘Alleen met de Goden’ doorbrak als auteur. Het boek werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. Ook ‘Onder een hemel van sproeten’ (uit 2017) werd een succes.


Tip:

Alex Boogers ‘ Alleen met de goden’

Een jongen moet – letterlijk! – vechten om uit de hopeloze situatie te komen waarin hij sinds zijn geboorte als ‘ongewenst kind’ verkeert.

 

Adriaan van Dis ‘Indische duinen’

Het verhaal van oorlogsslachtoffers, een gezin waarin het jongste kind, dat erg veel wegheeft van de schrijver, moet opboksen tegen allerlei soorten problemen