Zonder liefde

   
Titel:Zonder liefde
Auteur:Stefan Brijs
Verschenen:2019
Uitgeverij:Atlas Contact
Niveau:
Thema'sEenzaamheid
Liefde
Ouders en Kinderen
Pagina's:222
Blurb:Twee eind-twintigers met een verleden van mislukte relaties raken bevriend en proberen elkaar en zichzelf weer aan een partner te helpen: vallen en opstaan op het pad der liefde!
Eerste zin:Ik zag haar voor het eerst op een woensdag in september of oktober. In de provincieplaats waar ik in die tijd woonde draaide eens per week een cinefiele film, die door een kenner werd ingeleid.

Samenvatting

Paul, net verlaten door zijn vrouw, ontmoet Ava, die ook net een punt achter haar relatie heeft gezet. Dat leidt tot een opmerkelijk soort vriendschap: ze gaan – tijdelijk - samenwonen, vertellen elkaar openhartig over hun liefdes- en sekservaringen, stimuleren elkaar ook om nieuwe relaties aan te gaan… Waar ligt de grens tussen vriendschap en verliefdheid, liefde?


Biografie auteur

Stefan Brijs (*1969 Genk) studeerde in zijn geboorteplaats voor onderwijzer. Sinds 1997 schrijft hij essays en romans. Hij brak door in 2005 met zijn roman ‘De engelenmaker’ over een arts die God te slim af wil zijn. Ook ‘Post voor mevrouw Bromley’ uit 2011, dat zich afspeelt in de Eerste Wereldoorlog werd een groot succes. Brijs is getrouwd met een vrouw afkomstig van Curaçao en woont in Malaga, Spanje.


Tip:

Stefan Brijs   ‘Zon en maan’

 

Een roman over een jongen op Curaçao die in de wereld van de criminaliteit terechtkomt, met enorme gevolgen niet alleen voor hemzelf.

 

Stephan Enter ‘Compassie’

 

Een roman over een liefdesverhouding-met-hindernissen.